Miben különbözik a Brainturbo módszer a hagyományos nyelvoktatástól?  

Két pontban megfogalmazható a különbség. Az egyik, hogy a Brainturbonál relaxációs állapotban történik a tanulás egy része. (Azért mondjuk, hogy egy része, mert a tanulási folyamat a gyakorlatban három szakaszból áll.) A másik, hogy ebben a relaxációs állapotban képi és hanganyagokat egyidejűleg juttatunk el a hallgatókhoz a labor óra során. Vizuálisan, egy videó szemüveg segítségével megjelenik az idegen nyelvű szöveg, mellette a magyar jelentéssel, valamint a fejhallgatón keresztül hallható az idegen nyelvű szöveg.

A BrainTurbo technológia annyira népszerű, hogy már többen utánozni próbálják! Ha ilyennel találkozik, legyen résen, és ott feltétlen érdeklődjön a hitelesítő okiratok után. Ilyennel nem rendelkezhetnek, de még a technológiánk továbbfejlesztett változatával sem, mert ezt a brainturbo oltalmai kizárják.

 

Csak labor órákból áll az oktatás?  

Nem. Amint már említettük, a tanulási folyamat három szakaszra osztható. A labor órákat követi egy „otthoni” szakasz és végül egy tanári óra zárja az adott lecke feldolgozását.

 

Mikor indul a tanfolyam?

A Brainturbo-nál egyéni képzés zajlik, ezért a tanfolyam akkor indul, amikor a hallgató úgy dönt, és megszületetik az elhatározás, egyszóval bármikor.

 

Én külföldön szeretnék dolgozni, ezért van szükségem a nyelvismeretre. Önök tudnak ebben segíteni nekem?

Igen, tudunk. A Brainturbo legújabb fejlesztése pontosan erre a növekvő igényre kínál megoldást. Német és angol nyelven is tudjuk biztosítani az oktatást a hallgatóknak. A külföldi munkavállalással kapcsolatos tematikánk olyan témaköröket ölel fel, mint például állásinterjú, munkaadóval való kommunikáció, kapcsolatfelvétel a kinti munkaügyi központtal, banki szolgáltatások igénybe vétele, stb.

Természetesen van általános témákat tartalmazó tematikánk is, amely a hétköznapi társalgásra, vagy éppen nyelvvizsgára készít fel.

Nálunk számít, hogy ki miért szeretne nyelvet tanulni. Fontos, hiszen ennek ismeretében lehetőségünk van teljesen egyénire/egyedire szabni az oktatást, hogy mindenki megtalálja a számítását. A tanári órákon figyelembe vesszük az egyéni igényeket és annak megfelelően folyik a tanulás, például szakmai szókincs fejlesztése, több nyelvtan, stb. Így érvényesülhetnek az egyéni célok.

 

Vajon nálam működik, el tudom érni ezt az állapotot?

Gyakran elhangzik ez a kérdés, de nagyon egyszerűen megválaszolható. Ez a relaxációs állapot egyáltalán nem áll tőlünk távol, tulajdonképpen naponta kétszer egyébként is átesünk rajt, este és reggel, tehát akaratunktól függetlenül beinduló folyamatról beszélünk. Ez egy nyugalmi állapot az ébrenlét és a mélyálom között.

 

Mennyi idő alatt végezhető el a kurzus, és milyen időbeosztással tudok jönni?

Az, hogy mennyi idő alatt végezhető el a kurzus több mindentől függ. A 40 órás kurzusunkat alapul véve, a módszer javaslatának megfelelően, ami hét 4 alkalmat (2 labor, 2 tanári óra) jelent, optimális esetben 10 hét alatt elvégezhető a tanfolyam. Ettől persze el lehet térni, lehet kevesebbszer vagy többször is jönni, bár ha nem muszáj, az utóbbit inkább nem javasoljuk. Függ még attól is, kinek mennyi ideje van, mennyire sürgős a tanulás, illetve milyen ütemben tudja feldolgozni az anyagot.

Az időbeosztás tekintetében rugalmasak vagyunk. Egyéni képzésről lévén szó, mindenki a saját időbeosztásának megfelelően tud jönni hozzánk. Hallgatóink széles körből kerülnek ki, megfordulnak nálunk több műszakban, külföldön dolgozók, orvosok, mesteremberek, és a munkájukon túl legtöbbször családos emberek, rengeteg napi teendővel, így feladatunknak érezzük azt is, hogy ehhez teljes egészében alkalmazkodjunk.

 

Mi van, ha le kell mondanom egy órát, mert nem tudok jönni, akkor elveszik az az alkalom?

Folytatva az előbbi gondolatsort, a fentiek tekintetében nem csak azt vesszük figyelembe, hogy mikor tudnak órára jönni a hallgatóink, hanem azt is, ha éppen nem érnek oda hozzánk, hiszen a mindennapok zajlanak és bármi közbejöhet. Ilyen esetben nem veszik el az alkalom, hanem pótolunk. Legyen szó tanári vagy labor óráról.

Mindehhez igyekszünk barátságos, családias légkört teremteni, fontos, hogy hallgatóink minden alkalommal szívesen jöjjenek hozzánk.

 

„Amit élvezettel tanulunk, azt nem felejtjük el.”

(Louis Mercier)

 

 

Az Brainturbo-szombathely weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.
Ok